Alois Marhoul a Radim Uzel patří do šoubyznysu, u Bouvarda a Pecucheta se lidé váleli smíchy

06.04.2014 02:40

Alois Marhoul, Radim Uzel a Olga Nytrová (zleva) u vinárny Bouvard a Pecuchet před zahájením pátečního "poetického setkání", které sneslo parametry té nejinteligentnější i nejmasovější zábavy.

Malá intimní vinárna Bouvard a Pecuchet v Praze 1, "ctnostné vymezení" jako poetické setkání, ale show, při níž by se lidé váleli smíchy, i kdyby byla v O2 Areně (vyprodané). To byl večer, který pořádal básník Alois Marhoul (pod křídly manažerky paní Kešnerové) v pátek 4. dubna. Pozval si k autorskému čtení básnířky Martinu Koubovou-Zábranskou (ta své verše uvedla s kytarovým doprovodem), Markétu Hlasivcovou, univerzální literátku Olgu Nytrovou (předsedkyni Pražského klubu spisovatelů a šéfku literárního klubu Dialog na cestě) a italského zpěváka, kytaristu a podnikatele Claudia Allavenu, který působí v Česku.

Večer moderoval Alois Marhoul, šéf středočeského střediska Obce spisovatelů ČR, jenž přesvědčil o tom, že patří především do šoubyznysu. Do publika pozval také populárního lékaře, spisovatele, sexuologa a porodníka Radima Uzla, jenž ve zcela uvolněném prostředí literární komunity bez přípravy naprosto perlil. Že by kulturní (a především literární) fronta v Česku konečně ve vykradeném, zkorumpovaném, zdemoralizovaném a intrikánském státě začala ukazovat nový kulturní směr, což prvek, jímž byla česká komunita vždy proslulá?

—————

Zpět