Felix BOOM: Jak se rozvádět se ženami a přežít

03.12.2015 08:53

Pražský spisovatel Felix Boom (vlastním jménem Pavel Skramlík) si "odskočil" od románové beletrie a na přelomu listopadu a prosince vydal ve vydavatelství BLINKR svéráznou knížku pod titulem JAK SE ROZVÁDĚT SE ŽENAMI A PŘEŽÍT. Je to populární studie o krizových momentech partnerských vztahů bez právnického a psychologického balastu. Jde v ní především o pragmatickou prevenci před rozpadem vztahu, o praxi a o mnoho zkušeností z okruhu autorových přátel.

Knížka už je k dostání v běžné síti knihkupectví a v e-shopu Vydavatelství BLINKR (klikni).

Felix Boom zvolil stejný přístup jako v poněkud drsnější Kuchařce osamělého muže - tedy kompetentní pohled z mužské strany bez zbytečných servítků. Mnoha rozvodům lze zabránit skutečně prevencí, pečlivým poznáváním vztahu, jenž by měl vést k manželství či trvalému partnerství. A to nejen mezi lidmi mladými, ale i ve zralejším věku. A pokud svazek vznikne a upadne do krize, pak ji lze dešifrovat. Návody jsou velmi praktické. V současné době totiž podle oficiálních dat, publikovaných Českým statistickým úřadem, připadá na DESET uzavřených manželství DEVĚT rozvodů. To byl hlavní signál k napsání této publikace. Má i široký a velmi kritický společenský kontext i z hlediska státu a jeho ignorantské "podpory" tradičních hodnot rodiny a manželství.

Knížka je hodně o ženské nevěře, která v poslední době akceleruje. Boom svérázně definoval 11 druhů ženské nevěry: infekční, ohnivou, příruční, z nudy, pomstychtivou, zdravotní, sportovní, profesní, kariérní, totální a nefyzickou (ta je nejhorší, je to nevěra s vlastním egem, velmi moderní v současné době genderových tlaků). Napsal i velmi tvrdý manuál, jak nevěru spolehlivě odhalit, aniž by podvedený manžel vytáhl milence z postele. A jak se poté chovat.

Boomova kniha obsahuje řadu až nemilosrdných myšlenek. Jen vyjímáme:

Nejlepší prevencí proti rozvodu je neženit se, protože každé manželství skončí špatně. Manželství má totiž jen dva konce: rozvod nebo smrt.

Manželství je stejně rizikovým společenským a sociálním faktorem jako chlast, drogy nebo gamblerství.

Nikdy si neberte ženu, která s vámi podváděla předchozího manžela. Může vám udělat totéž.

Nevěru nikdy neodpouštět. Nikdy nekousejte do oslintaného rohlíku.

Autor přesto tvrdí, že je to knížka spíše pro ženy než pro muže.

-mik-

 

—————

Zpět