Festival Den poezie - aneb co nového v Ostravě

12.11.2014 21:15

Písemnictví tam kvete, jak je vidět na pozvánce k autorskému čtení v rámci letošní Řezané poezie. Uskuteční se v pátek 21. 11. 2014 v  Knihovně města Ostravy; vystoupí dvanáct členů Obce spisovatelů ČR.

Ostravské středisko OSČR spolupracuje také s Kulturním centrem Poruba. To zavedlo uprostřed listopadu básníky Břetislava Uhláře, Lydii Romanskou, Milana a Irenu Šťastných do kavárničky Labužník na Hlavní třídě k setkání s lidmi lačnými poezie.

Potěšitelné je, že v září 2014 byli v Letohradu  Klubem autorů literatury faktu odměněni Cenou Petra Jilemnického autoři Irena Kopecká za knihu František Juraň – Oživil kámen, kovu dal řeč a Richard Sobotka za elektronickou knihu Bufajky.

Řady ostravského střediska se stále rozšiřují. 8. prosince t.r. dostanou legitimace OSČR tři autoři: literární teoretik Lukáš Průša a prozaikové Jana Richterová a Aleš Dostál.

Ve spolupráci s nakladatelem a grafikem Dušanem Žárským právě vyšla v elektronické podobě pravidelná ročenka ostravského střediska Průhledy, která na osmdesáti barevných stranách mapuje významné akce, nové knihy, recenze, ukázky prózy i poezie autorů moravskoslezské oblasti. Ročenku je možno zdarma stáhnout ze stránek www.zar.cz.

—————

Zpět