Miluše Anežka Šajnohová vydala básnickou sbírku PAPRSEK JITŘNÍHO ZVONU

07.08.2014 16:14

MILUŠE ANEŽKA ŠAJNOHOVÁ, členka Obce spisovatelů ze střediska Ostrava,  vydala v červenci 2014 v elektronickém nakladatelství ŽÁR Básnickou sbírku Paprsek jitřního zvonu. Ta volně navazuje na sbírku Pradědovy letokruhy, vydanou knižně v roce 2010.

V nové sbírce se autorka znovu vrací do nádherné přírody milovaných Jeseníků, ale celá řada básní se tentokrát váže ke konkrétním místům, jež autorka navštěvuje spolu se členy Klubu českých turistů v Šumperku.

Impulzem k volnému pokračování se stala skutečnost, že v roce 2010 byla sbírka Pradědovy letokruhy pokřtěna či přivítána v rámci turistického srazu v horském hotelu Paprsek z roku 1932, vedle něhož současní majitelé vybudovali dřevěnou kapličku se zvonicí. A právě poledním zvoněním byl otevřen první ročník turistické a současně kulturní akce se stejnojmenným názvem. V roce 2014 byla na horách v rámci Pradědových letokruhů přivítána už pátá kniha, všechny jsou díly lokálních autorů.

Sbírka PAPRSEK JITŘNÍHO ZVONU  vyšla v elektronické podobě (PDF, ePUB) a je umístěná na prodejních serverech uvedených na stránkách nakladatelství www.zar.cz.

Dušan Žárský

—————

Zpět