Miroslav SEHNAL: LIDOVÝ RECEPTÁŘ NA POOPIČNÍ STAVY, aneb příručka k léčení kocoviny

19.09.2014 18:44

Toto humorné povídání MIROSLAVA SEHNALA znovu vyšlo v červenci 2014, nyní ovšem v elektronické verzi.

O svém střetávání se s alkoholem i případné léčbě z následků takovýchto střetnutí vyprávějí Jaromír Nohavica, Lucie Bílá, Oldřich Kaiser, Pavel Bobek, Miroslav Etzler, Miroslav Horníček, Jiří Dienstbier, Eduard Hrubeš, Ivan Mládek, Luděk Sobota, Jiří Suchý, Jana Hlaváčová, Jan Vala, Rudolf Křesťan, Karel Štědrý, Jaroslav Uhlíř, Karel Šíp, Věra Špinarová, Michal Prokop, Jana Koubková, Tomáš Töpfer, Yvonne Přenosilová, Jiří Stivín, Emil Viklický, Zdeněk Havlíček, Jan Rokyta, Jaroslav Wykrent, Josef Streichl, Vladimír Brázda, Pavel Sedláček – celkem asi padesát známých českých umělců. Vyznávají se ze svého vztahu k pivu, vínu či destilátům a není nouze ani o veselé historky.

Vyprávění umělců se střídá s užitečnými radami, jak správně servírovat, konzumovat i skladovat různé druhy alkoholických nápojů a také s lidovými návody, jak si „zaručeně“ pomoci při odstraňování následků „kalného rána“. Těmito recepty na léčení kocoviny přispěly do knihy prostřednictvím výzvy ve sdělovacích prostředcích stovky řadových českých konzumentů euforických moků.

Kniha vyšla ve formátech PDF a ePUB a je umístěná na prodejních serverech uvedených na stránkách nakladatelství – www.zar.cz.

Dušan Žárský

—————

Zpět