Mobelova cena a soutěž BLINKR román roku budou mít společný laureátský večer 29. září. MARHOUL a BOOM uzavřeli pakt

12.09.2015 00:06

Básník Alois MARHOUL a prozaik Felix BOOM uzavřeli pakt, že jejich nezávislé literární ceny pro básníkiy a prozaiky za rok 2014 budou mít společný "vyhlašovací" večer 29. září 2015 v Praze od 17.15 h v restauraci ČAS v Praze 1 v ulici U Lužického semináře 15 v poetickém prostředí Malé Strany.

Mobelova cena pro nejlepší básnickou sbírku už má svou tradici, letos se bude vyhlašovat už 7. ročník. Výsostně zodpovědné umělecké rozhodnutí "top básníka" české literární současnosti Aloise Marhoula (a jeho blízkých přátel) je zárukou, že vyhraje skutečně ta nejlepší sbírka s vročením 2014. Jakýkoliv lobbing, s nímž se literáti setkávají v případě některých jiných soutěží, je zcela vyloučen. Jeho příkladem se nechal inspirovat spisovatel a vydavatel Felix Boom (vlastním jménem Pavel Skramlík), ředitel Vydavatelství BLINKR, jehož cena pro nejlepší román roku 2014 je nováčkem v této sféře. Tato románová kategorie je "open", rozhoduje poutavost příběhu a není důležité, zda jde o román společenský, psychologický, historický, krimi, fantasy, sci-fi a podobně. Takové "vymezení-nevymezení" tu dosud v soutěžích nebylo. O vítězi rozhodují členové Soukromé literární akademie BLINKR, kteří se sdružují kolem Literárního salonu BLINKR.

Vítězové soutěží zůstanou do poslední chvíle jen v hlavách pořadatelů, do momentu vyřčení.

Obě soutěže mají záštitu Obce spisovatelů České republiky. Účast v obou soutěžích nelze označit jinak než za fantastickou.

Hudební doprovod: Jiří Šámal + HangDrum

—————

Zpět