Podzimní program Knoflíku zahájí Jan Vodňanský

20.06.2014 15:56

Projekt KOLIK SPISOVATELŮ SE VEJDE DO KNOFLÍKU organizuje Olga Nytrová – za Pražský klub spisovatelů při Obci spisovatelů České republiky
Klub Knoflík - středa 17. 9. 2014 od 19:00 h
Jan Vodňanský Jak mi dupou králíci

Jan Vodňanský, známý z dvojice Vodňanský-Skoumal, tentokrát účinkuje sólově s novým repertoárem v autorském podání. Komponovaný pořad obsahuje písně starší i zcela nové a též novinky z ostatních Vodňanského žánrů, jako jsou krátké básně, povídky, aforismy i aktuální improvizované komentáře.  Ve druhé polovině programu host v improvizované tiskové konferenci odpoví na otázky ze života i tvorby. Během přestávky si můžete zakoupit knížky Jana Vodňanského a dále máte možnost vhazovat do připravené schránky písemné otázky.

O autorovi:

Jan Vodňanský se narodil (19. 06. 1941) a hned to dával okázale najevo. Nespokojen s obecným stavem písní, začal si je psát sám. Ještě za studií na strojní fakultě ČVUT ve sladkých letech šedesátých vytvořil autorskou dvojici se skladatelem Petrem Skoumalem. Objevovali se na texapeallech v Luxoru a v Redutě. Rozhodujícím „bourákem“ byl pak jejich první celovečerní program „S úsměvem idiota“ (1969), který hrají dodnes. Mezitím Vodňanský vytvořil mnoho dalších písní i autorských programů s generačně pestrým spektrem skladatelů od nejstaršího Jaroslava Jakoubka až po ty nejmladší Hanu Navarovou a Petra Frischmanna. Klubové programy hraje s nimi , ale též i sám jako onemanshow. Ten pro malé diváky má název „Dejte mi pastelku, nakreslím pejska“, pro diváky dospělé „Jak mi dupou králíci“.

—————

Zpět