PODZIMNÍ TAMTAMY Z JIHU - aneb jihočeští spisovatelů mají skvělé podzimní projekty

04.11.2014 19:05

Jihočeský klub Obce spisovatelů si dovoluje vás pozvat na:

Autogramiádu a autorské čtení k vydání německé verze povídkového sborníku rakouských a jihočeských spisovatelů HLAVA V OBLACÍCH, NOHY V BETONU, které se konají 17.listopadu v 19.30 h ve Stifterově domě v Linci v Rakousku za účasti zástupců obou autorských stran. Připraven je i doprovodný program.

Jihočeši také připravují křest a autogramiádu povídkové antologie TICHÉ PÍSKY, vydané HSF clubem – pod záštitou JčKOS. Do sborníku byly zařazeny vítězné povídky z letošní literární soutěže horor, sci-fi, fantasy na dané téma. Koná se 18.listopadu v 16.30 h v knihkupectví Kanzelsberger, Kanovnická 3, České Budějovice za účasti autorů. Návštěvníci se mohou těšit na hudební doprovod a ukázky historického šermu.

Dále chystají slavnostní vyhlášení výsledků 5.ročníku literární soutěže Jihočeský úsměv pro děti do 15 let, připravené Jihočeskou vědeckou knihovnou a Jihočeským klubem Obce spisovatelů. Koná se 27.listopadu v 15 h v budově knihovny Na Sadech, České Budějovice. Program s předáváním cen vítězům bude proložen prezentací vítězných prací a hudebními vstupy písničkáře Josefa Jakla.

Připravují také tradiční předvánoční prezentaci jihočeských spisovatelů v knihkupectví Kanzelsberger, Kanovnická 3, České Budějovice. Koná se 2.prosince od 16.30 h za účasti sedmi jihočeských spisovatelů. Program zahrnuje jejich představení veřejnosti, rozhovory o jejich knižních novinkách, hudební vstupy písničkářky Pavlíny Jíšové a ukázky historického šermu.

Chystá se také Předvánoční večer jihočeských spisovatelů a dětí z českobudějovického gymnázia v Jírovcově ulici v Perkmistrovském domě v Rudolfově. Koná se 11.prosince od 17.30 h. V programu s hudebními vstupy folkové skupiny Rybníkáři vystoupí s autorským čtením členové JčKOS a děti z Gymnázia Jírovcova.

—————

Zpět