Pražští spisovatelé aktivují celou Obec - sledujte akce

23.02.2015 01:40

I/ opět se blíží poslední úterý v měsíci (24. 2.), kdy se setkává Pražský klub spisovatelů a Středočeští spisovatelé v Karlíně (Praha 8, Vítkova 13, zasedací místnost ve dvoře – 5 minut od Florence pěšky nebo 1 stanici tramvají). Začínáme v 18:15. Těšíme se na Vaše invenční nápady, návrhy spolupráce.

II/ dávejte nám, prosím, průběžně vědět, zda vám vychází nová knížka, kdy a kde se koná její prezentace apod.

Akce Pražského klubu spisovatelů

1/ Ve čtvrtek 26. 2. se uskuteční literární pořad Slova mohou mít křídla – pořádají L. Falteisek a D. Spáčil – Vladislavova ul. 8, Praha 1, hostem bude např. Ivan Klíma a další...

2/ Literární salon Blinkr (Pavel Skramlík a Klára Samková) se v únoru nekoná (16. 3. v březnu salon bude, jsou to obvykle 3. pondělky v měsíci, březnový salon bude věnován fantastice a sci-fi)

3/ v březnovém klubu Knoflík na Proseku (18. 3. 2015 od 19:00 hodin) bude prezentovat ukázky své tvorby Lenka Šídová a její hosté.

Spisovatelé v klubu Knoflík vystupují každou 3. středu v měsíci už téměř rok) – podrobnější informace naleznete na www.dialognaceste.cz – Kalendář akcí – zde naleznete informace ze všech našich akcí za celý rok. Chystáme v brzké době doplnění odkazů – „prokliků“ z Kalendáře akcí na stránkách Dialogu na cestě na fotoreportáže z těchto literárních událostí. Umožní to jednodušší přístup k proběhnuvším literárním večerům.

4/ Besedy na ZŠ Rakovského v Modřanech – v listopadu zde úspěšně vystoupila O. Nytrová, v jednání je F.Vrbenská a V. Ríša (sci-fi) koncem března, dále jsou v jednání A. Kirchner a M. Stein (sport), Inka Delevová a Pavel Štědrý. Škola má zájem o pokračování besed s autory.

5/ O. Nytrová bude jednat o dalších možných společných akcích se školami

6/ Spisovatelé byli pozváni na slavnostní setkání k 165. výročí narození TGM v Parlamentu ČR dne 5. 3. 2015. Někteří mi zaslali návratku.

7/ V rozhlase hovořili o Obci spisovatelů O. Nytrová – Rádio Tip (moderátor V. Ebr), na Rádiu Sázava A. Marhoul.

8/ Západočeští spisovatelé – předsedkyně J. Málková a Pražský klub spisovatelů plánují společně odborný literární  seminář (poezie, na podzim próza) v sobotu 23. 5. ve 13 hod v Karlíně, Vítkova 13. Do zasedačky se vejde 55 lidí. Pokud by byla hodně velká účast, přesuneme se do kostela (neboli „sboru“, což je bývalá synagoga), kam se vejde až 150 lidí.

9/ Divadlo Agadir z Brna – dramaturgyně dr. Milena Fucimanová, členka Rady Obce spisovatelů – vystoupí s melodramem Agadir (slaví 50. výročí trvání divadla) 6. 6. v 18 hod v Karlíně, Vítkova 13. Zveme Vás srdečně k solidární návštěvě!

Olga Nytrová,

předsedkyně Pražského klubu spisovatelů

www.dialognaceste.cz

—————

Zpět