Program brněnského divadla AGADIR do konce roku

16.11.2015 19:23
Letošní kalendářní rok uzavírá brněnské divadlo AGADIR třemi pořady,. 
20. listopadu v Kleinově paláci  na náměstí Svobody v Brně uvedeme opět další představení tibetské literatury, nové básně, úvahy apod. Verše jsou doprovázeny čtením z Tibetské knihy mrtvých - v souvislosti se sebeupalováním v Tibetu a původní hudbou. Začátek v 18.30. - Pořad  ve spolupráci s PEN klubem.
25. listopadu se bude konat v Mahenově památníku v Brně narozeninový večer věnovaný básníku Augustinu Skýpalovi, který se v listopadu dožívá 95 let. Jde o výběr z jeho raných a pozdějších veršů s důrazem na jeho Podzim s Diogenem.  Začátek v 18.00.
3. prosince v Mahenově památníku představíme básnířku Karlu Erbovou- scénické čtení z její knihy Večery s koroptví. Začátek v 18.00. Autorka slíbila účast, moc se na ni těšíme.  
Divadlo Agadir pokračuje ve svém základním dramaturgickém plánu: uvádíme současné české autory  v pořadu Agadir uvádí... a ve spolupráci s PEN Klubem druhou linii - Agadir: Na strunách naděje  - věnovaný všem zahraničním autorům, kteří  ve své zemi publikovat nemohou. 

Zároveň uvažujeme o založení Klubu přátel Divadla Agadir - což znamená vytvořit užší spolek těch českých, případně cizích autorů, kteří s námi dosud spolupracovali nebo jsou uvedeni v dramaturgickém plánu na rok 2016 a 1017. Agadir nemůže rozptylovat své síly do daleka široka, myslíme si, že bude lépe, když se výběr autorů ukotví.

Milena Fucimanová

—————

Zpět