V BLINKRU bude profesor FABER vyprávět o tom, jak literaturu tvoří mozek

17.06.2015 14:02

Říci, že literaturu tvoří lidský mozek, je poněkud banální tvrzení. Prof. MUDr. Josef Faber, DrSc., píšící neurolog, nám však dokáže, že je to poněkud složitější.

POZVÁNKA

na 9. večer LITERÁRNÍHO SALONU BLINKR

který se koná

v pondělí 22. června 2015 od 18.00 hodin

v sídle vydavatelství BLINKR na adrese Španělská 742/6, Praha 2- Vinohrady, podlaží -2.

 

PROGRAM:

1/ Hlavním hostem bude lékař a autor Prof. MUDr. Josef Faber, DrSc., přední český i světový odborník na studium mozku, neurolog, epileptolog, autor dvou desítek knih a stovek článků, emeritní profesor 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Večer se koná u příležitosti jeho 80. narozenin, jichž se dožívá v plné pracovní svěžesti.

Večer má titul „MOZEK A LITERATURA“.

Dozvíme se, jak se jedinečné zvláštnosti mozků autorů podílely na literatuře, umění a kultuře vůbec (z bohaté sbírky páně profesorovy možno zmínit dlouhý seriál epileptiků od Caesara pro Dostojevského aj.) A ovšem i pohled z druhé strany - jak jsou v dějinách literatury a kultury zobrazeny představy autorů o lidském vědomí a jeho generátoru.

Moderátory večera budou Klára A. Samková, klinický psycholog Jiří Tyl a neuroložka Milena Ciupová

2/ Přestávka s občerstvením. Podává se pokrm zvaný tandorino, masové nudličky na indický způsob a la Felix Boom. Lehce pikantní. Standardní nápoje – čaj, káva, perlivá a neperlivá voda, červené a bílé víno.

3/ Debatní část večera na téma Mozek a literatura s prof. Faberem a hosty, volná zábava do vyčerpání zásob občerstvení. Zavírací doba není určena.

V této části večera se uskuteční křest vydání románu Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon od Felixe Booma, jednoho z hostitelů, v angličtině pod titulem Jesus Christ, a Rogue, aka Third Testament. Probíhají jednání o knižním vydání v USA a filmové realizaci.

Další autoři mohou večera využít ke křtům svých knih.

Organizační instrukce: : zahájení večera má oficiální začátek v 18 hodin (akademický čas 18.15 h). Dům bude pro návštěvníky otevřen (hlavní vchod) od 17.45 h. Po 18.15 h volte na vstupním panelu vlevo od vchodových dveří číslo 37 (Atelier), asistentky pro vás přijdou.

Vstupné: žádné, pouze dobrovolné „do prasátka“. Catering je zdarma.

POZVÁNKA NA WEBU VYDAVATELSTVÍ BLINKR

Srdečně zvou

Klára A. Samková a Pavel Skramlík/Felix Boom

Vydavatelství BLINKR, Španělská 742/6, Praha 2, e-mail: redakce@blinkr-knihy.com. Tel: +420606435280

—————

Zpět