V Knoflíku je večer Jaroslavy Pechové a Jana Řehounka

26.05.2014 18:43

Také v měsíci květnu v pražském klubu Knoflík na Proseku (Praha 9) pokračuje cyklus literárních programů Kolik spisovatelů se vejde do Knoflíku? Na pravidelná autorská čtení současných českých autorů spojená s besedou přicházejí příznivci a ctitelé knihy, kteří mohou souhlasit s Ruskinovým tvrzením: „Knihy jsou křídla lidstva“. Po vystoupení hostů vždy následuje beseda, v níž bude prostor pro vaše dotazy, názory, vyjádření vztahu ke knihám a k četbě. Autory představí PhDr. Olga Nytrová, předsedkyně Pražského klubu spisovatelů.

Středa 28. 5. 2014 od 19:00, klub Knoflík, 

Kulturní a rodinné centrum na Proseku, Jablonecká 724/6, Praha 9

Jaroslava Pechová a Jan Řehounek

Kdy jste se naposledy zasmáli od srdce? Dozajista vás rozveselí humorně laděné povídky spisovatelky a básnířky Jaroslavy Pechové z připravované knihy …NAVESELO…, která volně navazuje na úspěšný titul  …ÚSMĚV PROSÍM…

Autorka vám, kromě krátké ukázky ze své básnické tvorby, přečte právě některé veselé příběhy. Pokud historky plné laskavého humoru z jejího života vykouzlí na vašich tvářích úsměv, pošlete ho dál. S úsměvem je přece žití mnohem veselejší. Nikdo není tak chudý, aby úsměv nemohl darovat, ale ani tak bohatý, aby se bez něj obešel. Je známo, že nejvíce ho potřebují ti, kteří nemají úsměv pro druhého. Proto, když někoho takového potkáte, oblažte ho úsměvem vy. Třeba to pro vás bude hračka i díky povídkám Jaroslavy Pechové, která své čtenáře svými žertovnými knihami rozveseluje a baví na potkání.

Také Jan Řehounek z Nymburka se  na tomto večeru představí povídkami ze své poslední knížky Uvěřitelné k neuvěření. „Příběhy jsou to převážně humorné, mnohdy okořeněné ostřejší satirou či jemně dávkovanou vkusnou erotikou, které ve čtenáři mohou evokovat chytrý humor povídek Šimka a Grossmanna či moudré fejetony Rudolfa Křesťana. Většina příběhů, jak vyplývá z použité „ich formy“, je autobiografických, samozřejmě s notnou dávkou nadsázky,“ napsal o knížce básník Honza Mandelík.

Další informace najdete na:
www.obecspisovatelu.cz
www.dialognaceste.cz
kavarna.centrumknoflik.cz

—————

Zpět