Literární salon BLINKR pokračuje 19. října 2015 s Otomarem Dvořákem a tématem "Obraz postav českých dějin v literatuře"

12.10.2015 12:27

Úspěšný projekt LITERÁRNÍ SALON BLINKR pokračuje 19. října 2015 od 18 hodin na nové adrese Společná 2211/2, Praha 8, osm minut chůze od stanice metra "C" Ládví, v příjemném prostředí nového atelieru Vydavatelství BLINKR. Hlavním hostem večera bude spisovatel Otomar Dvořák, čerstvý držitel ceny BLINKR román roku za rok 2014 za dílo "1848! Rok hrdinů, milenců a zrádců", která byla vyhlášena 29. září.

Tradičním diskusním tématem druhé části večera bude myšlenka "Obraz postav českých dějin v literatuře". V tomto oboru je Otomar Dvořák zcela nenahraditelným autorem.

Otomar Dvořák přijde se svou novou knihou Vřeteno osudu o životě básníka K. J. Erbena.

Podrobný plánek místa s fotografiemi objektů bude doručen v pozvánkách.

Vzhledem k rozkolu pořadatele Felixe Booma/Pavel Skramlík s druhou tradiční hostitelkou Salonů Klárou Samkovou jsme museli opustit tradiční místo této akce ve Španělské 6, Praha 2, nicméně nová destinace slibuje lepší komfort, intimnější prostředí, větší prostor a lepší možnosti dopravní i parkovací.

Tradiční ráz zůstane zachován: čas v 18.00 h je akademický, catering bude domácí a zdarma - tentokrát jde o exkluzivní úpravu tří druhů masa v indickém konceptu na tandori, moravská vína (červené a bílé), minerálky, čaj a káva, zavírací doba není určena.

Změnilo se jen místo. Myšlenka a koncept nikoliv. Literární salony Blinkr budou i nadále podporovat především původní českou literaturu, která je kvalitnější než příliv překladů, podporovaný masivním marketingem.

Felix Boom/Pavel Skramlík

—————

Zpět