ŽÁR přináší lásku, napětí, humor i sváteční pohodu

18.12.2014 20:53

Elektronické nakladatelství ŽÁR vydalo v prosinci 2014 třem autorům – členům Obce spisovatelů – nové e-knihy. Každá z nich je jinak tematicky zaměřená a všechny tři si zaslouží pozornost a mohou zpestřit vánoční čas.

RICHARD SOBOTKA napsal knihu Strnadi nad strništěm s podtitulem Příběh studentské lásky v mrazivých 50. letech 20. století. Podtitul opravdu mluví za vše, příběh se odehrává v čase převratných změn a studenti jednoho gymnázia se právě připravují na maturitní zkoušku. Nemají příliš času ani prostoru na bezstarostné dospívání, neboť jsou zatíženi nesmyslnými povinnostmi či nařízeními a také ovlivňováni neblahými politickými událostmi. A co se teprve s mladou duší začne dít, když v této době pokřivených vztahů vstoupí mezi dva lidi láska...

BOŽENA KLÍMOVÁ se nikdy netajila tím, že byla k napsání svého prvního krimipříběhu vyzvána kolegou. Zkusila to a text Tajemství korpulentní dámy byl zařazen do knihy Nejlepší povídky roku. Ale protože od této autorky nikdo nemůže čekat potoky krve, vytékající z knihy, setká se s humornými, trochu až "ustřelenými" krátkými povídkami, které však nepostrádají spád a napětí. Psala je inspirována drobnými kuriózními příhodami, se kterými se v životě setkala, a nyní vyšly pod názvem její první krimipovídky Tajemství korpulentní dámy. Už její předchozí "ochutnávka" drobných krimipovídek s názvem To by nevymyslela ani "Agátka"  se stala jednou z nejstahovanějších e-knih zdarma na prodejních serverech.

Šťastné a veselé!!! přeje ve své vánoční básnické sbírce JANA HOCHMANNOVÁ. Elektronické vydání knížky, která vyšla vloni v tištěné podobě pod názvem Šťastné a veselé Vánoce, jistě přinese radost mnoha čtenářům, neboť na ně obsažené verše mohou přenést pozitivní pocity jako hravost, pohodu či vnitřní klid, které do nich autorka vložila, a přispět tak ke krásnější sváteční atmosféře. Sbírka je bohatě ilustrována nápaditými a decentně rozvernými kresbami grafika Jindřicha Oleše.

Odkazy na všechny prodejce těchto e-knih jsou uvedeny na stránkách nakladatelství https://www.zar.cz.

Dušan Žárský

—————

Zpět