Čtvrtý díl Zahrady Jany Richterové vychází s podtitulem VELMISTR

08.10.2016 09:33

Nakladatelství Kruh vydává čtvrtý díl pentalogie ZAHRADA s podtitulem VELMISTR.

Opavská spisovatelka Jana Richterová představuje po předchozích dílech LOVEC, SFÉRA a NÁVRAT čtvrtou část své pentalogie ZAHRADA, tentokrát s podtitulem VELMISTR. Jedná se o poutavý společenský román s prvky magického realismu a městské fantasy.

Ve čtvrtém dílu s podtitulem Velmistr na scénu vstupují noví hrdinové, bohémský muzikant Áron se skeptickou lékařkou Ninou. Nikolaj s Marou proplouvají bouřlivými peřejemi
a někdo musí být hozen přes palubu. Michal v krajní nouzi uzavírá obchod s ďáblem, zatímco staleté křivdy povstávají ze stínů a Johanův nemilosrdný protihráč konečně odhaluje svou tvář. Juliiny křehké sny jsou nárazem skutečnosti rozdrceny na prach, jenže si nemůže dovolit podlehnout smutku.  Jaro skončilo a léto se kloní k podzimu, době obětí a hostin. Zahradník bilancuje, i jemu nadchází závěrečná sklizeň. Na jeho malé zahradě zraje jablko a vše utichá v napjatém očekávání nového narození.Knihu vydává Nakladatelství Kruh.

Více informací o knize i autorce naleznete na našem WEBU (https://www.janarichterova.cz/)
a FACEBOOKOVÉ STRÁNCE (https://www.facebook.com/Zahrada-486668541381370/).

Křest: Srdečně Vás zveme na připravované křty čtvrté knihy pětidílného společenského románu Zahrada, poutavého příběhu na pomezí magického realismu a fantasy!

Další uváděcí akce proběhnou v KMO v Ostravě 30. 11. v 17.30 a 9. 11. v 19.00 hodin
v  Café Evžen na Lepařově ulici v Opavě.

O autorce:

Mgr. Jana Richterová se narodila se roku 1967 v Opavě. Absolvovala humanitně a výtvarně zaměřená studia a pětiletý výcvik v hlubinné a psychodynamické psychoterapii. Pracovala řadu let v oblasti zdravotnictví jako arteterapeutka, je členkou České arteterapeutické asociace.

Věnovala se také pedagogické činnosti v ZUŠ jako učitelka výtvarného oboru a na Ostravské univerzitě, kde externě vyučovala arteterapii. Od roku 2014 je členkou Obce spisovatelů České republiky. Žije a pracuje v Opavě.

Připravuje se:

Připravuje se pátý díl série Zahrada – Hostina. Zahradníkův rok se sklání k závěrečné sklizni a je třeba nejvyšší opatrnosti, aby plody jeho práce zůstaly uchráněny. Děj se žene do cílové rovinky, abychom nahlédli do propastí šílenství a posléze dospěli k nečekané sebeoběti. Někteří z hrdinů, podobni dělníkům poslední hodiny, přispívají až do závěrečných chvil k dramatickým obratům, jiní společenství opouštějí. Je však možné říci si opravdu sbohem?

—————

Zpět