Divadlo Agadir zahájilo další sezonu

21.01.2016 17:20

 Dne 7. února  2016  bude v Brně v části  Starý Lískovec uvedena repríza scénického čtení z knihy Karly Erbové Večery s koroptví. Premiéra, která 3. prosince 2014 uzavírala kulturní akce Agadiru za minulý rok, zaujala diváky natolik, že si vyžádali opakování. Rádi vyhovujeme. Začátek v 18.00 hodin.

 
V únoru Divadlo Agadir uvede další představení z projektu Agadir: Na strunách naděje:
11. února 2016 v hudebním sále Knihovny Jiřího Mahena představí Divadlo Agadir íránskou poezii v exilu s názvem Tisíc a jeden den. Scénické čtení jako českou premiéru uvede verše pěti íránských básnířek, které musely opustit svou zemi a žijí v exilu v různých evropských státech, v USA, dokonce i v Praze. Čtení doprovází původní hudba Ondřeje Fucimana.  Začátek v 18.30 hodin.
 
Na Zelený čtvrtek, 24. března 2016, představí Divadlo Agadir v Mahenově památníku v Brně knihu Stanislava Kubína: Dopisy člověku Nathanielovi. Scénické čtení z této knihy je provázeno původní hudbou Ondřeje Fucimana. Na večer, který, jak doufáme, prohloubí velikonoční atmosféru, se členové Divadla Agadir upřímně těší. Bude to nejen premiéra samotného básníka, ale i některých nových tváří tohoto souboru. Začátek v 18.00 hodin.
 
Na 21. dubna 2016  je připraveno pokračování projektu spisovatelé v ohrožení nazvané  Agadir: Na strunách naděje --  druhá část íránské poezie v exilu, tentokrát s názvem Tisíc a jeden sen. Představí se další čtyři íránské básnířky, které nemohou žít ve své vlasti. Scénické čtení je opět provázeno původní hudbou Ondřeje Fucimana. Začátek v 18.30 hodin.
 
Z předchozích dvou sezon  tohoto cyklu jsou k dispozici dvě CD - Agadir: Na strunách naděje I a Agadir: Na strunách naděje II.

K dispozici je rovněž CD z jubilejního představení  AGADIR - k padesátému výročí tohoto souboru.

—————

Zpět