Hvězdou 6. Literárního salonu BLINKR 16. března bude "guru" fantastiky František Novotný

09.03.2015 07:44

Vydavatelství BLINKR v Praze srdečně zve na 6. večer Literárního salonu BLINKR dne 16. března 2015 (pondělí) od 18 hodin v Praze ve Španělské 6, Praha 2 (prostory vydavatelství BLINKR), od 18 hodin, který bude věnován sci-fi a fantastice. Večer byl avizován a nyní jen upřesňujeme program. Hlavní postavou bude jeden z „guru“ české fantastiky František Novotný, přijdou mezi nás šéf akademie SFFH Zdeněk Rampas a důležití autoři, kritici a další významní literáti. Večery Literárního salonu BLINKR mají záštitu Obce spisovatelů ČR a vznikají s účastí Pražského klubu spisovatelů a Středočeského klubu spisovatelů. Detaily a organizační pokyny jsou v příloze v oficiální pozvánce. Vstupné a catering (tentokrát servírujeme tzv. „sudetský březňák“) jsou zdarma. Věříme, že po chřipkovém a dovolenkovém lyžařském období zdařile navážeme na vydařenou atmosféru předchozích večerů Literárního salonu BLINKR, které si za krátký čas vydobyly pověst oblíbené kulturní destinace.

Oficiální pozvánka

POZVÁNKA

na 6. večer LITERÁRNÍHO SALONU BLINKR

který se koná

v pondělí 16. března 2015 od 18.00 hodin

v sídle vydavatelství BLINKR na adrese Španělská 742/6, Praha 2- Vinohrady, podlaží -2 (organizační pokyny jsou stejné jako při minulých večerech)

 

PROGRAM:

1/ Večer bude věnován literatuře sci-fi a fantastice. Vzácnými hosty 6. salonu budou spisovatel František Novotný, autor mj. románového cyklu Dlouhý den Valhaly a Křižníku Thor, autor televizních cyklů a velký propagátor žánru, dále předseda Akademie science-fiction, fantasy a hororu Zdeněk Rampas, rovněž autoři Vladimír Ríša, Františka Vrbenská a další významní představitelé literárního oboru sci-fi a fantastiky.

Přinesou-li si návštěvníci sebou knížky těchto autorů, pak zcela jistě bude prostor k autogramiádě.

 

2/ Oficiální vyhlášení nové literární soutěže BLINKR román roku, která už byla avizována. Uspořádáme soutěž o nejlepší původní český román s vročením 2014.

První část večera moderuje hostitel Pavel Skramlík/Felix Boom.

 

Přestávka k občerstvení

Základem tradičního domácího cateringu našich večerů bude tentokrát tzv. sudetský březňák, speciální pivní guláš ze tří druhů masa, který se v nabídce českých restaurantů prakticky nevyskytuje. Podává se s bílým pečivem. Doplňkem jsou nápoje, perlivá i neperlivá voda, káva, čaj, červené, bílé a růžové víno. Catering je jako obvykle zdarma. Vaří Pavel Skramlík/Felix Boom, autor publikace Kuchařka osamělého muže.

 

3/ Druhá část večera, kterou bude moderovat hostitelka Klára Samková, bude jako obvykle společensky-diskusní a bude patřit tématu ROLE FANTASTIKY A SCI-FI V LITERATUŘE a české slovesné kultuře. Fantastika a sci-fi vstoupila v posledních letech ještě intenzivněji díky románovým a filmovým zpracováním příběhů do kulturní reality, prožívá jednoznačný masivní progres, doslova boom. Tento trend zachytili i čeští autoři.

 

4/ Případné křty nových publikací, které přinesou pozvaní autoři a předem je ohlásí na web redakce@blinkr-knihy.com. Ohlásí své kmotry, případně si je vyberou z publika. Je to otevřená příležitost.

 

5/ Volná zábava do naprostého vyčerpání jídla a nápojů. Zavírací hodina jako obvykle není určena.

 

Vstupné: žádné, pouze dobrovolné „do prasátka“

 

Organizačně: zahájení večera má oficiální začátek v 18 hodin, akademický termín je do 18.15 h.

Dům bude pro návštěvníky otevřen (hlavní vchod) od 17.45 h. Po 18.15 h volte na vstupním panelu vlevo od vchodových dveří číslo 37 (Atelier), asistentky pro vás přijdou.

 

Srdečně zvou

Klára A. Samková a Pavel Skramlík/Felix Boom.

Vydavatelství BLINKR

Španělská 742/6, Praha 2

e-mail: redakce@blinkr-knihy.com

Tel: +420606435280

—————

Zpět