Na slavnostním setkání Obce spisovatelů České republiky v Senátu bylo přijato 38 nových členů

09.12.2014 13:25

Nově přijatí členové Obce spisovatelů se členy Rady v Senátu v pondělí 8. prosince.

V pondělí 8. prosince 2014 proběhlo slavnostní setkání Obce spisovatelů České republiky. Setkání za stovky posluchačů proběhlo v Hlavním sále Senátu České republiky v Praze pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana a místopředsedy Senátu Zdeňka Škromacha.
V průběhu slavnostního setkání, kterého se zúčastnili i členové dalších spisovatelských organizací – Unie českých spisovatelů a PEN klubu, přivítal přítomné předseda Obce spisovatelů Tomáš Magnusek. Přítomní shlédli prezentační spot o Obci spisovatelů ČR a 38 nových členů Obce spisovatelů převzalo členské legitimace. Členové Obce spisovatelů, které v posledních dvou letech přijala Obec, zaplňují věkové spektrum od nejmladších, po střední generaci až po seniory (od 26 do 91 roku).
Pavel Weigel poté vyhlásil třetí ročník Ceny Miroslava Švandrlíka za rok 2014 – nejlepší humoristickou knihu sepsanou českým autorem, která byla vydána v předcházejícím roce. Nominace knih s vročením 2014 přijímá Obec spisovatelů na své adrese nejpozději do 15. února 2015.
Slavnostní atmosféru předvánoční Prahy a noblesního sálu Senátu doprovodila Zuzana Stirská, Fine Gospel Time a Sany Stirská se svou fantazií zahranou na harfu.

V Praze dne 8. prosince 2014

Daniela Kovářová
Tisková mluvčí Obce spisovatelů

—————

Zpět