Návrat bestselleru: MOJE CESTA ZA SCARLETT, Klára A. Samková

03.12.2014 22:12

Na český knižní trh se vrací bestseller, který vyšel poprvé v roce 1994. Autorka vykonala v době, kdyby byla stážistkou v Kongresu Spojených států, zcela autentickou cestopisnou pouť po stopách Scarlett O´Hara, hrdinky slavného románu Jih proti Severu spisovatelky Margaret Mitchellové. Byla to nejmilovanější knížka jejího mládí. Tím si splnila velký sen. Román Jih proti Severu, který vyšel poprvé v roce 1936, je nejpublikovanějším, nejpřekládanějším a nejprodávanějším literárním dílem na světě po Bibli.

Útlý cestopis Kláry A. Samkové vyšel poprvé v roce 1994, byl okamžitě rozprodán, stal se bestsellerem, nyní vychází "papírově" opět po 20 letech. Vydalo ho v prosinci 2014 vydavatelství BLINKR. Na jeho textu nemuselo být změněno prakticky ani jediné slovo. Půvabný popis dobrodružného putování po stopách příběhu z 19. století Amerikou 20. století, místy jakými jsou Jonesboro, Atlanta, Macon, Fayetville atd., má obrovský náboj lásky k nesmrtelnému dílu, jeho hlavní postavě (která je téměř autentická) a zážitků s americkou současností. Klára A. Samková je známou a populární advokátkou, ovšem její literární esprit vzbuzuje otázku – sakra, proč se ta ženská neživí jenom psaním… Vloni vyšla publikace jako e-kniha (vydal BLINKR).

Upozornila na sebe mj. také knížkami Zbavte mě toho pitomce/Sundejte ze mě tu mrchu (bedekr rozvodovým řízením), cestopisem Po Evropě s maminkou, knížkou blogů Píšu, takže žiju, závažnou studií Romská otázka – psychologické příčiny sociálního vyloučení Romů (vyšla i v angličtině), a publikací Falešný asistent na křídlech parlamentu o příběhu mystifikátora Lukáše Kohouta.

—————

Zpět