Polští básníci v Praze

14.05.2016 11:57

Hosty Obce spisovatelů České republiky byli v prvním květnovém týdnu roku 2016 tři z nejvýzamnějších polských básníků Andrzej Bartyński, Kazimierz Burnat a Andrzej Walter, kteří v Praze absolvovali s českými spisovateli a fanoušky poezie dva podařené literární večery v tradičních poetických kavárnách a vinárnách Duše v peří a Bouvard a Pecuchet a setkali se předsedou Obce spisovatelů ČR Tomášem Magnuskem.

Polští básníci při setkání s českými spisovateli v kavárně Duše v peří - zleva Kazimierz Burnat, Andrzej Bartyński a Andrzej Walter.

Po setkání polští umělci poděkovali za příjemný pobyt dopisem tohoto znění:

Kochani!

Chciałem w imieniu Kolegów oraz swoim, jak również Związku Literatów Polskich, który reprezentowaliśmy podziękować za wspaniałą gościnę w Pradze. Podziękować za dwa wspaniałe wieczory literackie, wszelkie wsparcie oraz poświęcony nam czas. Sądzimy, że dzięki takim wizytom pielęgnujemy aktywnie przyjaźń czesko-polską, jak również rozwijamy intelektualnie literackie obszary naszych krajów.

Wierzymy, że spotkamy się znów w Polsce.

Z wyrazami szacunku.

Andrzej Bartyński, Kazimierz Burnat oraz Andrzej Walter

Český předklad:

Drazí!
Jménem svých kolegů a Svazu polských literátů, který jsme reprezentovali, děkujieme za nádhernou pohostinnost v Praze. Děkujieme za dva skvělé literární večery, veškerou podporu a váš čas. Věříme, že prostřednictvím těchto návštěv se bude  aktivně rozvíjet česko-polské přátelství, stejně jako intelektuální a literární obzory našich zemí.
Věříme, že se znovu sejdeme v Polsku.
S pozdravem.
Andrzej Bartyński, Kazimierz Burnat a Andrzej Walter

—————

Zpět