Při startu druhé sezony Literárního salonu BLINKR exceloval Otomar Dvořák

17.10.2015 13:14

Literární salon BLINKR zahájil v pondělí 19. října 2015 svou druhou sezonu večerem s vynikajícím českým spisovatelem OTOMAREM DVOŘÁKEM, který se specializuje především a historické romány a záhady. Čerstvý držitel nezávislé ceny BLINKR román roku (byla mu udělena 27. září 2015) za knihu "1948! Rok hrdinů, milenců a zdrádců" přišel se svým novým románem VŘETENO OSUDU, v němž ztvárnil příběh básníka Karla Jaromíra Erbena. Bude mít oficiální premiéru při křtu 11. listopadu v Žebráku. Český "Alexandre Dumas", který se blíží čtyřicítce vydaných děl, na večeru exceloval svým neodolatelným způsobem, vyprávěním o pátrání po životních epizodách plachého básníka a také svým ojedinělým přednesem (autor je totiž původním povoláním herec a dramaturg). Neméně zářil i ve druhé debatní polovině salonu, v němž se diskutovalo na předem dané téma o postavách české historie v literatuře.

Otomar DVOŘÁK je velkým vypravěčem.

Salon sice probíhal už na nové adrese vydavatelství BLINKR v atelieru na Praze 8, ale zůstal u tradiční dramaturgie, která průběh večera postupně mění v párty s hojností dobrého jídla (na četné žádosti mělo repete pikantní indické tandorino, tentokrát ze tří druhů masa v jemnější úpravě) a nápojů. Salon se jako obvykle protáhl na pět a půl hodiny a hosté se rozešli před půlnocí, jak je zvykem.

Příští Literární salon BLINKR proběhne 16. listopadu 2015 od 18 h na téma VAŘENÍ V LITERATUŘE - aneb o kuchařkách. Hlavním hostem bude spisovatelka Jaroslava PECHOVÁ, mj autorka 13 "hrníčkových kuchařek"..

—————

Zpět