PRVNÍ E-KNIHY JINDŘICHA MALŠÍNSKÉHO

18.03.2015 15:57

Pan Jindřich Malšínský, člen Obce spisovatelů ČR, napsal 17 knih, z toho 6 pro děti. Vydával je vlastním nákladem a nyní se některé z nich rozhodl publikovat elektronicky ve spolupráci s nakladatelstvím ŽÁR Ostrava. Prvním společným počinem se tak staly dva soubory: A-FÓR-ISMY a CITÁTY A CINTÁTY. (Odkazy na prodejce naleznete na www.zar.cz.)

Zatímco aforismus je drobný literární útvar s pohledem na okolní svět, A-fór-ismy s úsměvem a humorem zachycují to, co nás trápí, na co denně nadáváme a proč máme „blbou náladu“.

Většinu dětských knih, které J. Malšínský napsal, doprovázejí verše Aloise Koláře, který přispěl několika aforismy i do této publikace.

E-kniha Citáty a cintáty je rozdělena do tří částí: Citáty, Kámen mudrců a Třesky-plesky. Všechny části obsahují autorovy myšlenky, postřehy, moudra a úvahy. Zde je několik z nich: BLÁHOVÝ JE TEN, KDO SE DOMNÍVÁ, ŽE SVĚT JE MOŽNÝ ZMĚNIT K LEPŠÍMU. NEJVĚTŠÍ PŘEKÁŽKOU BÝVAJÍ LIDÉ. / ČTENÍM KUCHAŘSKÉ KNIHY HLADOVÉHO NENASYTÍŠ. / KAŽDÁ REVOLUCE JE PEKELNÉ ROJENÍ S VIDINOU POZEMSKÉHO RÁJE. / ŽIVOT JE TRAGIKOMEDIE VŽDY SE STEJNÝM KONCEM. / O TOM, JAKÝ BYL DOBRÝ ČLOVĚK SE DOVĚDĚL AŽ V KREMATORIU. / BLBÁ NÁLADA SE MUSÍ LÉČIT. HUMOR JE DOBRÝ LÉK, ALE K UZDRAVENÍ NESTAČÍ.

Jindřich Malšínský (původním jménem Jindřich Rudolf F. Červíček) se narodil v rodině vojenského hudebníka Jaroslava Červíčka, nejmladšího syna principála známé české putovní divadelní společnosti doby obrozenecké Ondřeje Červíčka, který hrával divadlo s Josefem Kajetánem Tylem. O svém dědečkovi připravuje autor elektronické vydání knihy s názvem Principál.

Dušan Žárský

—————

Zpět