Termín přihlášek do soutěže BLINKR román roku byl prodloužen do 31. 7. 2015

03.07.2015 12:45

Literární soutěž o cenu BLINKR román roku byla vyhlášena už v únoru roku 2015 s uzávěrkou k 30. 6. 2015, ale pořadatelé rozhodli, že uzávěrku prodlouží do 31. 7. 2015. V posledních týdnech přihlášek a "zajímavých kousků" přibylo a akademie rozhodla, že šance by měla být delší. Třeba si leckdo vyhlášení nevšiml. V prázdninových týdnech jeden měsíc nehraje roli.

O podmínkách soutěže rozhoduje Soukromá literární akademie BLINKR. V konkurenci autorů, jakými jsou např. Ivan Kraus, František Niedl, Jan Bauer, Otomar Dvořák, Ladislav Muška, Milena Fucimanová a další, se rodí velmi zajímavá soutěž. Především zcela nezávislá.

Z reglementu soutěže vyjímáme hlavně to, že přihlášené romány musejí mít vročení 2014, ISBN, jejich základní edice musí mít 800 výtisků v papírovém vydání. Naše románová kategorie je "open". Čili jde hlavně o sílu příběhu a zda je román společenský, historický, psychologický, fantasy, sci-fi, krimi nebo jde o thriller, není podstatné. PŘÍBĚH, klenutý, protknutý fatálním záměrem, společenskými sděleními, zápletkami a inputovanými myšlenkami, které zůstanou poselstvím, i když čtenář uzavře knihu, je rozhodující.

Další přihlášky románů přijímáme na adrese: Vydavatelství BLINKR, "SOUTĚŽ", Španělská 742/6, Praha 2. Do 31. 7. 2015.

Soukromá literární akademie BLINKR je nezávislá formace. Je to společenství přátel, kteří dokáží rozeznat literární kvalitu. Členství je pro veřejnost dobrovolně anonymní. Čili neovlivnitelné. Její členové nesmějí být členy porot jiných soutěží. Kdokoliv se prohlásí za člena Soukromé literární akademie BLINKR je vyloučen jako persona non grata, neboť poruší požadavek prevence proti ovlivnitelnosti.

Cena BLINKR román roku bude vyhlášena veřejně ve druhé polovině září roku 2015 v Praze společně s Mobelovou cenou pro nejlepší básnickou sbírku roku po dohodě s básníkem Aloisem Marhoulem, který pořádá svou nezávislou soutěž už posedmé. Detaily budou včas oznámeny.

Pavel Skramlík/Felix Boom

—————

Zpět