TŘETÍ MEDICÍNA Bohumila Ždichynce

14.11.2016 17:46

Svým zaměřením jde o průkopnickou a  koncepční knihu, vytyčující perspektivní cestu ke zdravému způsobu života. Západní medicína v průběhu svého vývoje vyvinula originální a dosud nepřekonané přístupy ve studiu toho, jak funguje lidský organismus ve zdraví a nemoci.

Chcete se dovědět hodně zásadně nového o vlastním těle a o tom, jak ve světle nových medicínských objevů lépe pečovat o své zdraví? Nejnovější medicínské technologie, se kterými autor Bohumil Ždichynec, renomovaný lékař a literát, přístupnou formou seznamuje čtenáře, lze nazvat doslova zázraky, o kterých se lidem před pár desetiletími ani nesnilo. Vzato z druhé strany, současná medicína se atomizovala, léčí se více jednotlivé orgány a zapomíná se na celého člověka. Třetí medicína přivádí čtenáře na cestu, která vede svým pojetím ke vzniku nové, pro lidský organismus šetrnější, tedy „přátelštější“, fyziologické regulační medicíny, která bude usilovat o vývoj a praktické uplatnění účinných léčebných metod s minimem nežádoucích vedlejších účinků.

Čtenář získává srozumitelnou formou ucelený přehled o tom, co znamená zdraví v dnešní době, ale i mnoho praktických rad, jak ho chránit a to současně i s použitím všeho dobrého, co přinesla přírodní medicína, například v oblasti zdravé výživy, fytoterapie, pitného režimu a tělesné zátěže, relaxace i regenerace těla. Mnohé můžeme v péči o své zdraví udělat už dnes.

Nač tedy čekat? Poselstvím knihy je trvale udržitelný život s respektováním fyziologických přístupů k zachování a upevňování tělesného a duševního zdraví. Autor vychází z celostního pohledu na problematiku zdraví a nemoci. Pro dosažení zdravého životního stylu nepodceňuje osvědčené postupy přírodní medicíny a srozumitelně vysvětluje nové objevy na poli medicíny, umožňující přirozenější zásahy do chodu lidského organismu. Komplexní kniha o zdraví a životě člověka, analyzující a shrnující nové možnosti a navozující třetí cestu v péči o zdraví, je svým pojetím přístupná širokému okruhu čtenářů.

—————

Zpět